اشتباه بسیار عجیب و بی‌سابقه گوگل، بازنشسته‌های استرالیایی را به دردسر انداخت


براساس گزارش گاردین،‌ بیش‌ از نیم‌میلیون نفر از اعضای صندوق بازنشستگی UniSuper یک هفته را بدون امکان دسترسی به حساب‌های خود سپری کردند. این اتفاق به‌دلیل «پیکربندی اشتباه» گوگل کلاد رخ داد و باعث شد که حساب‌های ابری این صندوق بازنشستگی حذف شوند.

ارائه‌ی خدمات به مشتریان UniSuper بعد از یک هفته آفلاین‌بودن سیستم، باردیگر امکان‌پذیر شد. موجودی‌ حساب‌های بازنشستگی اکنون مربوط‌ به هفته‌ی گذشته است؛ اما UniSuper اعلام کرد که در اسرع‌ وقت حساب‌ها را به‌روزرسانی خواهد کرد.

پیتر چون، مدیرعامل یونی‌سوپر، به ۶۲۰٬۰۰۰ عضو این صندوق بازنشستگی اعلام کرد که دسترسی‌نداشتن به حساب‌ها در پی حملات سایبری اتفاق نیفتاده و هیچ‌گونه اطلاعات شخصی اعضای صندوق فاش نشده است. او به اختلال در سرویس گوگل کلاد به‌عنوان عامل این مشکل اشاره کرد.

پیتر چون و توماس کوریان، مدیرعامل گوگل کلاد، در بیانیه‌ای مشترک از اعضای صندوق به‌دلیل قطعی سیستم عذرخواهی کردند و گفتند که این اتفاق بسیار ناامیدکننده و آزاردهنده بود.

کوریان و چون اعلام کردند که پیکربندی اشتباه گوگل کلاد به حذف اشتراک حساب ابری یونی‌سوپر منجر شده بود؛ مشکلی که قبلاً هرگز برای هیچ‌کدام از کاربران گوگل کلاد در سطح جهان اتفاق نیفتاده است.

گوگل کلاد اقدامات لازم برای پیشگیری از وقوع دوباره‌ی مشکل را در پیش گرفته و دلایل این اختلال را شناسایی کرده است. این اتفاق در حالی افتاد که یونی‌سوپر برای اطمینان و جلوگیری از اختلالات این‌چنینی در دو منطقه‌ی جغرافیایی حساب ابری داشت؛ ولی در کمال تعجب حساب ابری این صندوق مالی در هر دو منطقه حذف شد.

یونی‌سوپر درنهایت موفق شد سرویس خود را بازیابی کند؛ چراکه از اطلاعات این صندوق به‌واسطه‌ی ارائه‌دهنده‌ی دیگری بکاپ گرفته شده بود. یونی‌سوپر و گوگل کلاد توانستند با استفاده از نسخه‌های پشتیبان، داده‌های ازدست‌رفته را به حداقل برسانند و بازیابی داده‌ها را سریع‌تر انجام دهند.

بازیابی داده‌های محرمانه‌ی یونی‌سوپر مستلزم تمرکز و تلاش و مشارکت بی‌نظیری بود که با همکاری و تعهد بین یونی‌سوپر و گوگل کلاد امکان‌پذیر شد. یونی‌سوپر تقریباً ۱۲۵ میلیارد دلار سرمایه‌ دارد.

تصویر روز ناسا: شبیه‌سازی ادغام دو سیاهچاله


به تماشای ادغام دو سیاهچاله بنشینید. این شبیه‌سازی با الهام از اولین تشخیص مستقیم امواج گرانشی در سال 2015، در حرکت آهسته اجرا می‌شود. اما اگر در زمان واقعی اجرا شود، حدود یک سوم ثانیه طول می‌کشد.

در تصویر روز ناسا چه می‌بینیم؟

سیاهچاله‌ها در یک صحنه کیهانی در مقابل ستاره‌ها، گاز و غبار قرار گرفته‌اند. گرانش شدید آنها، نور را از پشت به حلقه‌های انیشتین می‌تاباند و همان‌طور که حلقه‌ها به‌صورت مارپیچی نزدیک‌تر می‌شوند، درنهایت به یک حلقه می‌پیوندند.

امواج گرانشی نامرئی ایجادشده در اثر ادغام سریع اجرام عظیم باعث می‌شود که تصویر مرئی هم در داخل و هم در خارج از حلقه‌های انیشتین، حتی پس از ادغام سیاهچاله‌ها، کند شود.

امواج گرانشی شناسایی‌شده توسط لایگو با نام GW150914، با ادغام سیاهچاله‌های 36 و 31 خورشیدی در فاصله 1.3 میلیارد سال نوری مطابقت دارد.

سیاهچاله نهایی و منفرد 63 برابر خورشید جرم دارد و 3 برابر جرم خورشیدی باقی‌مانده، به انرژی امواج گرانشی تبدیل می‌شوند.

آنچه باید درباره نمایشگاه کتاب ۳۵ بدانیم




تهران- ایرنا- مصلای امام (ره) در بسیاری از سال‌های برگزاری نمایشگاه کتاب میزبان این رویداد بوده و به همین واسطه معرف کتابدوستان است، اما برای نمایشگاه اولی‌ها آنهایی که برای نخستین بار به این رویداد قدم می‌گذارند دانستن و داشتن برخی اطلاعات به بهره‌مندی بهتر از زمان بازدید کمک می‌کند.

تخریب ده‌ها خانه متعلق به فلسطینی‌ها در النقب با حمایت‌های بن‌گویر



منابع خبری از تخرب ده‌ها خانه متعلق به فلسیطنی‌های النقب در سرزمین‌های اشغالی فلسطین خبر دادند.

به گزارش ایسنا، بولدوزرها و ماشین‌آلات سنگین رژیم صهیونیستی امروز -چهارشنبه- با حمایت پلیس این رژیم تخریب ۴۷ منزل متعلق به خاندان ابوعصا در وادی الخلیل در نزدیکی روستای ام بطین واقع در منطقه النقب در اراضی اشغالی ۴۸ را آغاز کرد.

طبق گزارش خبرگزاری فلسطینی معا، کمیته عالی عرب‌های النقب اعلام کرد: رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند تا خاندان ابوعصا را مجبور به مهاجرت به مناطق دیگر کند و یکی از خیابان‌های خود را گسترش دهد.

در این گزارش آمده است: پلیس صهیونیستی مانع تجمع و اعتراض مردم به جنایت تخریب خانه‌ها و کوچاندن مردم آن می‌شود و تخریب خانه‌ها در منطقه النقب اقدامی بی‌سابقه علیه شهروندان عرب فلسطینی از سوی رژیم صهیونیستی است.

خبرنگار الجزیره نیز گزارش داد که رژیم صهیونیستی تخریب ده‌ها خانه فلسطینی در النقب به بهانه ساخت و ساز بدون مجوز را آغاز کرده است.

براساس این گزارش، «بدوی‌»های فلسطین ساکنان اصلی النقب به شمار می‌روند اما با برپایی رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸ بیتشر آن ها به اجبار کوچانده شدند و از مجموع ۹۲ هزار فلسطینی بدوی تنها ۱۱ هزار نفر در این منطقه ماندند که رژیم صهیونیستی شرایط سختی برای آن‌ها ایجاد کرد و اراضی آن‌ها را اشغال کرد.

در این راستا، ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی گفت تخریب ده‌ها خانه در النقب گامی مهم در راستای باز پس‌گیری قدرت است. وی گفت: پلیس اسرائیل جنگ وحشیانه‌ای علیه کسانی که زمین را گرفتند و به دنبال ایجاد واقعیت دیگری هستند، آغاز خواهد کرد.

انتهای پیام

صدور ۸۰ میلیون بیمه نامه/ بیمه درمان صدرنشین پرداخت خسارت



طبق گزارش بیمه مرکزی از عملکرد ۱۲ ماهه بازار بیمه در سال گذشته معادل ۷۹.۸ میلیون فقره بیمه نامه صادر شده که سه رشته بیمه درمان، بدنه اتومبیل و شخص ثالث در صدر نسبت خسارات پرداختی قرار دارند.

به گزارش ایسنا، بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، اخیرا آمار اولیه عملکرد بازار بیمه در سال ۱۴۰۲ را بر اساس ارقام خود اظهاری شرکت‌های بیمه در سامانه سنهاب منتشر کرده است.

بر اساس این گزارش، حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی در سال ۱۴۰۲ به ترتیب حدود ۲۷۹ و ۱۶۲.۸ همت (هزار میلیارد تومان) بوده که در قیاس با مدت مشابه در سال گذشته آن یعنی (۱۴۰۱) به ترتیب ۵۹ و ۶۱.۴ درصد رشد داشته است.

صدور نزدیک به ۸۰ میلیون بیمه نامه

همچنین تعداد بیمه نامه صادر شده در سال ۱۴۰۲ تعداد ۷۹.۸ میلیون فقره بوده که در قیاس با مدت مشابه آن در سال قبل، ۷.۴ درصد رشد داشته است.

تعداد خسارات پرداختی در سال ۱۴۰۲ چقدر است؟

تعداد خسارت پرداختی بیمه در این گزارش ۷۴.۳ میلیون فقره ذکر شده که در قیاس با مدت مشابه سال قبل خود ۶.۵ درصد افزایش را تجربه کرده است.

همچنین، میزان نسبت خسارت بازار با ۰.۹ واحد افزایش در مقایسه با سال قبل به ۵۸.۴ درصد رسیده است. البته در محاسبه این نسبت (خسارت)، مبالغ خسارت‌های معوق، ذخایر حق‌بیمه، کارمزد شبکه فروش و هزینه‌های اداری- عمومی شرکت‌های بیمه در نظر گرفته نمی‌شود.

نسبت خسارات کدام رشته‌های بیمه بیشتر است؟

بر اساس این گزارش، رشته درمان با ۷۳.۸ درصد، رشته بدنه اتومبیل با ۷۳.۵ درصد و رشته بیمه شخص ثالث-مازاد با ۷۰.۴ درصد، بالاترین سهم نسبت خسارت رشته‌های بیمه در بازار بیمه در قیاس با میانگین نسبت خسارت این بازار (۵۸.۴) به خود اختصاص داده‌اند.

انتهای پیام

رئیسی به قم می‌رود – ایسنا


رئیسی به قم می‌رود
عکس آرشیوی است

جلسه بررسی و جمع بندی طرح های پیشنهادی دومین سفر استانی رییس جمهور به استان قم پیش از ظهر امروز (دوشنبه) به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.

در این جلسه که معاون اجرایی رییس جمهور، استاندار قم، وزرای راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش، معاون عملیات فراجا و معاونین سایر دستگاه های مرتبط نیز حضور داشتند، توافقات و تعهدات دستگاه ها برای اجرای طرح های اولویت دار استان قم مورد بحث و تصمیم گیری قرار گرفت.
تخصیص اعتبار برای احداث، تکمیل و بهسازی راه ها و محورهای مواصلاتی و رفع نقاط حادثه خیز استان قم، تکمیل و اجرای طرح های ملی و استانی آموزشی قم، بیابان زدایی و توسعه روش های نوین آبیاری، تکمیل کتابخانه مرکزی و طرح های فرهنگی و هنری استان، تکمیل تجهیز مجتمع های توانبخشی و پزشکی ایثارگران و خانواده های شهدا و تکمیل طرح های نیمه تمام ورزشی از جمله مصوبات این جلسه بود.
گفتنی است دومین سفر استانی رییس جمهور به استان قم قرار است روزهای پنجشنبه و جمعه هفته جاری برگزار شود.

انتهای پیام

رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معرفی شد



معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور طی حکمی، امیرحسین میرآبادی را به سمت رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی منصوب کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، روح الله دهقانی فیروزآبادی در بخشی از حکم انتصاب میرآبادی آورده است: «با عنایت به ابلاغ ماده واحده ارتقای مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناوری بین‌المللی توسط رئیس محترم جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی و نظر به مراتب شایستگی و تجارب به موجب این حکم شما را به عنوان رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی منصوب می‌کنم.

با توجه به اهداف عالی کشور در توسعه تعاملات بین‌المللی علم و فناوری و نیز اهمیت بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های دیپلماسی علم و فناوری، انتظار می‌رود علاوه بر انجام کلیه ماموریت‌های محوله پیشین در مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری به منظور هماهنگی و یکپارچه‌سازی برنامه‌های دستگاه‌های ذی‌ربط با حوزه علم و فناوری نسبت به تدوین اساسنامه و پیگیری تصویب آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدام نمایید.»

انتهای پیام

احمدرضا درویش امسال «کندو» را کلید می‌زند؟/ توافقات اولیه سریال – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان



مهدی فرجی تهیه کننده تلویزیون که اخیراً فصل پنجم سریال «نون.خ» را به تولید رساند درباره اینکه چه سریال جدیدی در دست دارد به خبرنگار مهر بیان کرد: در حال حاضر سریال «کندو» به کارگردانی احمدرضا درویش را دنبال می‌کنیم و پیش می بریم.

وی اضافه کرد: فیلمنامه این سریال نوشته شده و آماده است و این روزها توافقاتی برای تأمین منابع مالی سریال در حال انجام است که سازمان صداوسیما بخشی از ماجراست و همچنین استانداری سیستان و بلوچستان نیز بخشی دیگر از این مساله را بر عهده دارد.

تهیه کننده «کندو» درباره زمان تولید این سریال عنوان کرد: با پیشرفت این توافقات امیدواریم امسال این سریال به مرحله تولید برسد.

وی در پایان از ساخت یک سریال در شبکه نمایش خانگی خبر داد که خبرها و جزئیات بیشتر آن را به آینده موکول کرد.

سال گذشته علی دارابی قائم‌مقام وزیر میراث فرهنگی درباره ساخت سریالی که قرار است وزارت میراث فرهنگی روی آن سرمایه گذاری کند، به مهر گفته بود: «یکی از سریال‌هایی که قرار است ساخته شود سریال «کندو» به نویسندگی و کارگردانی احمدرضا درویش و تهیه کنندگی مهدی فرجی است. این سریال به صورت مشترک بین ما و صداوسیما تولید می‌شود و در حوزه میراث، گردشگری و صنایع دستی است. در حال حاضر فیلمنامه آن به نگارش درآمده است و این روزها هم در مرحله پیش تولید قرار دارد.»

عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان



به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «سفر به نیمه دیگر خود» نوشته علی نورآبادی خبرنگار و پژوهشگر به تازگی توسط نشر صاد منتشر شده و در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می شود. این کتاب شامل دو تک نگاری درباره افغانستان است. همچنین یک سفرنامه تصویری نیز در کتاب آمده است.

نورآبادی درباره چگونگی نوشتن است کتاب می گوید: سفر نخست من به افغانستان در آذر ۱۳۸۵ بعد از سقوط حکومت طالبان بدست مجاهدان بود. این سفر کاملاً شخصی و زمینی و به مدت ۱۲ روز بود. اما سفر دوم در اسفند ۱۳۹۲ بود. این بار سفر ما کاملاً رسمی و دولتی بود و به همراه هیئتی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به دعوت مسئولان فرهنگی افغانستان عازم این کشور شدیم.

این خبرنگار با اشاره به سابقه آشنایی خود با افغانستان، این توضیح را دارد: نخستین آشنایی جدی من با افغانستان در دوره دانشجویی بود. نمیدانم کتاب «پیاده آمده بودم»، مجموعه اشعار محمدکاظم کاظمی چگونه به دستم رسیده بود اما شعرهایش به شدت به دلم نشسته و بسیاری از آنها را حفظ کرده بودم. اشعار آن با فضای بعد از جنگ و دهه ۱۳۷۰ همخوانی زیادی داشت و از آنها در نمایشگاه ها و نشریات دانشجویی استفاده میکردیم. البته در آن زمان نمی دانستم محمدکاظم کاظمی افغانستانی است، این را بعداً فهمیدم و شگفت زده شدم و با نگاه تازه ای کتاب و دیگر اشعار او را خواندم. همین کتاب، نقطه آغاز جستجوی بیشتر من درباره افغانستان شد. در این جستجوها کتاب «برچه های سرخ، کوچه های سبز» به دستم افتاد. مطالعه این کتاب که شامل یادداشتهای سفر رضا برجی به افغانستان در بحبوحه جنگ های داخلی است، علاقه ام به این کشور را دو چندان کرد. در مقدمه کتاب تحلیلی کوتاه و چند صفحه ای از تاریخ معاصر افغانسان به ویژه بعد از سر کار آمدن طالبان آمده است.

در بخشی از این کتاب می خوانیم:

«افغانستان کشوری ساده و بدوی اما با مسایلی سخت است. شاید سختی آن در همین سادگی و بدویت بیش از حد آن باشد. ابر قدرت ها که قدرت خود را در ماشین جنگی سنگین و پیچیده می بینند، به اشتباه خیال میکنند به راحتی می توانند چند روزه افغانستان را تسخیر کنند اما خود به تسخیر آن بدویت در می آیند. اکنون افغانستان است و طالبان. و اولین اولویت طالبان امروز، کسب مقبولیت داخلی و مشروعیت بین المللی است. طالبان تشنه به رسمیت شناخته شدن از سوی دیگر کشورهاست اما هنوز هیچ کشوری طالبان را به رسمیت نشناخته است. طالبان هنوز پدیده ای ناشناخته است و قضاوت درباره این گروه زود است. طالبان، مشارکت سیاسی همه گروهها و اقوام را در ساختار قدرت آینده افغانستان وعده داده است، باید منتظر ماند و دید. و اما مردم خوشحالند و نگران؛ خوشحال از رفتن متجاوزان و برقراری امنیت و نگران از آینده. مردم، مضطربند و منتظر؛ مضطرب از بلاتکلیفی و منتظر که چه خواهد شد؟»

این کتاب با قیمت ۲۸۹ هزار تومان منتشر شده است.

۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان


«غلامرضا نوری قزلجه» در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آرایش سیاسی مجلس دوازدهم، اظهار کرد: در مجلس آینده حتماً فراکسیونی تحت عنوان فراکسیون «مستقلین» خواهیم داشت؛ البته مستقلین نام پیش‌فرض و آن چیزی است که طی چند سال اخیر در ادبیات سیاسی ما مطرح شده، اما اعضا هر اسم دیگری را برای این فراکسیون انتخاب کنند، همان خواهد شد.

وی ادامه داد: رایزنی‌های اولیه بین منتخبان مجلس دوازدهم اعم از نمایندگان ادوار، نمایندگان فعلی و نمایندگان جدید انجام و قرار بر این شده است که افرادی با مشی اصلاح‌طلبی، میان‌رو و همچنین اصولگرایان معتدل و مستقل همگی در یک فراکسیون سیاسی تحت عنوان «مستقلین» یا هر نام دیگری که اعضا درباره آن به توافق برسند، باشیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس تصریح کرد: بدون احتساب افرادی که در دور دوم انتخابات به مجلس دوازدهم راه می‌یابند، فعلاً حدود ۸۰ نفر از افرادی که به مجلس دوازدهم راه یافته‌اند، مشی سیاسی مستقل یا میانه‌رو دارند. امیدوارم نتایج در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم به گونه‌ای باشد که تعداد نمایندگان مستقل مجلس دوازدهم به ۱۰۰ نفر برسد.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس دوازدهم درباره آرایش سیاسی احتمالی اصولگرایان در مجلس آینده، گفت: در مجلس یازدهم یک فراکسیون تحت عنوان فراکسیون «اکثریت» یا فراکسیون «انقلاب اسلامی» داشتیم که در نیمه دوم مجلس یازدهم تا حدودی به اختلاف برخوردند.

نوری قزلجه تصریح کرد: آنطور که زمزمه آن به گوش می‌رسد و بر اساس کاندیداهایی که برای ریاست مجلس آینده مطرح هستند، به احتمال بسیار زیاد اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت و پیش‌بینی می‌کنم دو یا حتی ۳ فراکسیون سیاسی داشته باشند.

منتخب مجلس دوازدهم درباره رئیس احتمالی مجلس دوازدهم، گفت: افراد میانه‌رو و مستقل مجلس آینده، این موضوع را منوط به شکل‌گیری فراکسیون کرده‌اند و در اولین مجمع فراکسیون به دنبال آن هستیم که این موضوع را مطرح کنیم. البته برای پست‌ها و ارکان دیگر مجلس و اعضای هیأت‌رییسه هم بحث و تبادل نظر خواهیم داشت.

وی ادامه داد: گزینه ما برای ریاست مجلس به این موضوع بستگی دارد که ببینیم تعامل فراکسیون‌های روبرو چگونه خواهد بود و آیا آنان با هم متحد می‌شوند یا آنکه اصولگرایان تعدد فراکسیونی پیدا می‌کنند. به هر صورت در اولین مجمعی که قبل از انتخابات هیأت‌رییسه برگزار خواهیم کرد، حتماً بنا داریم این موضوعات را مطرح کنیم.

رئیس فراکسیون مستقلین مجلس درباره گزینه‌های که برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح هستند، گفت: افراد زیادی مطرح هستند و بنده نمی‌خواهم اسم ببرم؛ در واقع افرادی برای ریاست مجلس مطرح هستند که یا خودشان با ما صحبت کردند یا از طرف آنان کسانی با ما صحبت کردند یا در رسانه‌ها شنیدیم؛ حدود ۶ یا ۷ نفر برای ریاست مجلس دوازدهم فعال هستند.

نوری قزلجه تاکید کرد: قطعاً هیچیک از این گزینه‌ها الان نمی‌توانند به طور قطع خود را رئیس مجلس آینده بدانند؛ در واقع هیچیک نمی‌توانند با ضریب اطمینان و احتمال بالا بگویند که رئیس مجلس دوازدهم می‌شوند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا گزینه‌های ریاست مجلس دوازدهم برای کسب این کرسی شانس برابر دارند، گفت: خیر؛ شانس این افراد متفاوت است اما اینکه بگوییم یکی از این افراد، شانس قطعی یا احتمال بیشتری برای ریاست مجلس دارد، این‌گونه هم نیست؛ این موضوع یک مقدار پیچیده است.

نماینده مردم بستان‌آباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نمایندگان مردم در انتخاب رئیس مجلس حتماً بازخوردهایی را که از انتخابات گرفتند، باید لحاظ کنند و باید علی‌القاعده نظرات افکار عمومی و وضعیت آرای انتخابات در این موضوع دخیل باشد و مجلس نباید بدون توجه به این موارد تصمیم بگیرد.

نوری قزلجه تصریح کرد: بر این اساس، بحث هیأت‌رییسه به خصوص رئیس مجلس یک موضوع پیچیده و چالشی خواهد بود و رقابت‌ها برای آن هم جدی خواهد بود.